Arbeidsoppgaver i kiosken

Første pulje

Førstemann på lista henter nøkler hos klubbleder.

  1. Lås opp hoveddør (med hovednøkkel og spesialnøkkel på knippet)
  2. Lås deg inn i vaktrommet i gangen og slå på alle lys. Alle lamper i lyspanelet på vaktrommet skal lyse.
  3. Lås opp alle garderober i kjelleren, både til spillere og dommere. Ved mange lag må evt garderobene merkes.
  4. Lås opp kiosken, håndballens skap og kjøleskap. Nøklene og låsene som hører sammen er merket med tape av samme farge.
  5. Blått pengeskrin med vekslepenger ligger i håndballskapet. Tell opp vekslepengene og noter på ark «Kiosk rapport» som ligger i permen.
  6. Gjør klar kiosken:
    1. Sette på kaffe (6 måleskjeer til 12 kopper kaffe)
    2. Koke opp 1 gryte buljongvann. Settes på lav varme før pølsene legges i. Pølsene skal trekke, ikke koke. Hvis man går tom for pølser eller brød, så ligger det mer i frysen.
    3. Steketakke til lapper ligger i håndballens skap. Sett steketakke på MAX. La takken bli godt gjennomvarm før steking. Dette kan ta opptil 10 minutt. Når steketakken er gjennomvarm stilles regulatorknappen inn på lavere innstilling, ca 4,5-5. Stek lapper fra egen røre.
    4. Skylle druer og legge i 200 ml plastbeger
    5. Sette frem kioskvarer og tilbehør fra skap og kjøleskap
    6. Henge ut laminert prisliste ved kioskdøra og VIPPS plakat

Oppskrift lapperøre

4 egg
2 dl sukker
6 dl kulturmelk
2 ts natron
1/2 ts salt
ca. 5 dl mel (til passelig tykk røre)

Andre pulje

Holde kiosken i gang med pølser, kaffe, vafler m.m. Fylle opp varer etter behov.

Siste pulje

Rydder vekk og låser inn kioskvarer og utstyr i håndballens skap. Brus må settes tilbake i hvitt kjøleskap merket håndballklubben. Obs! Oppvasken må tas for hånd og legges direkte inn i håndballens skap. Dette for å unngå tap av utstyr. Oversikt over kjøkkenutstyr:

  • 1 stor øse
  • 1 visp
  • 1 steketakke
  • 1 kniv
  • 2 hvite bakeboller
  • 1 litermål i plast
  • Diverse kaffekanner
  1. Rydde, vaske benker, komfyr og gulv i kiosken.
  2. Viktig å rengjøre steketakken! Tørk av med tørkepapir mens takken fremdeles er noe varm. Når takken er kald kan den tørkes av med en fuktig klut. Fastbrente stekerester skrapes forsiktig av med kniv. 
  3. Pengene i kassa telles. Fyll ut skjema «kioskrapport» som ligger i permen. 4000,- skal ligge igjen som vekslepenger.
  4. Tømme søppel, feie og slokke alle lys i: garderober, toaletter, tribuner og hall. Kost og søppelsekker ligger innelåst på lageret i kiosken. Søppel tømmes i container på framsiden av bygget.
  5. Vaktrom, kiosk og garderober låses, hovedinngang låses.
  6. Pengeskrin og nøkler leveres til leder

Oppgave 3 og 4 skal sekretariatet også gjøre etter å ha avsluttet sin jobb. I tillegg kan man også prøve få med frivillige til å hjelpe i siste pulje! Dersom dere savner noe i kiosken av utstyr eller varer er det fint om dere gir tilbakemelding til kioskansvarlige. OBS: Husk å se kundens kvittering ved betaling med vipps.